چقدر در مورد عادت ماهانه یا پریود می دانید؟

عادت ماهانه قسمتی از تغییرات بدن بانوان است که رحم وی را برای بارداری آماده می کند. هر ماه لایه مخاط داخلی رحم به خاطر رشد جنین در صورت بارداری زن، توسط خون ضخیم تر می شود. در صورتی که زن باردار نشود، لایه ضخیم مورد نیاز نمی باشد و خون از داخل واژن، طی چند روز از ماه خارج می شود که به آن عادت ماهانه می گویند.

افراد قبل از قاعدگی دچار عوارض جسمی و عاطفی مانند نوسانات خلقی و رفتاری، خستگی، حساسیت و بد‌خلقی و اشتیاق به خوردن می‌شوند که در برخی افراد این نشانه ها شدید می باشد.

چه زمانی پریود اتفاق می افتد؟

پریود دختر ها معمولاً بین ۹ تا ۱۶ سالگی رخ می دهد. اما این رویداد در بین دختران متفاوت است و همه یکسان نیستند. خانم ها حدود ۵۰ سالگی پریودشان متوقف می شود. عموماً بین ۳ تا ۷ روز در ماه خونریزی طول می کشد. برخی از خانم ها خونریزی شدید دارند و برخی دیگر پریود سبک تر را تجربه می کنند.

سیکل قاعدگی

در یک سیکل قاعدگی بدن زنان تغییراتی می کند تا هر ماه برای باردار شدن آمادگی داشته باشد. خونریزی قاعدگی قسمتی از سیکل قاعدگی است. سیکل قاعدگی از اولین روز خونریزی قاعدگی آغاز می شود. متوسط زمان یک سیکل قاعدگی نرمال ۲۸ روز می باشد. اما یک سیکل نرمال ممکن است از ۲۳ تا ۳۵ روز متفاوت باشد.

درد های شکمی پریود

زمانی که خانم ها پریود می شوند، به مدت یک یا دو روز درد پریود یا گرفتگی عضلانی دارند. انقباضات عضلانی رحم با افزایش رها شدن اسیدهای چرب موسوم به پروستاگلاندین از بافت پوششی رحم ایجاد می شود که به آن دردهای قاعدگی یا دیسمنوره اولیه می گویند. دیسمنورهٔ اولیه معمولاً یک تا دو سال اول زندگی اتفاق می افتد و ممکن است تا دوران یائسگی ادامه یابد. اما در بسیاری از زنان به تدریج علائم دیسمنوره بعد از اواسط ۲۰ سالگی کاهش می یابد.

دیسمنوره در برخی زنان ناتوان کننده می باشد. علت آن که چرا در بعضی این علائم وجود دارد و در بعضی وجود ندارد مشخص نیست. نشانه های شدید شامل درد انتشار یابنده به لگن، پشت و ران، تهوع و اسهال یا یبوست مکرر می باشد. جهت درمان می توان داروهای ضد پروستاگلاندین و یا ضدبارداری متمرکز استفاده کرد. همچنین داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی شامل ایبوپروفن و ناپروکسن ممکن است علائم را سرکوب کند.

در دوران پریود چه بخوریم؟

نوشیدن آب باعث کاهش زمان خون‌ریزی قاعدگی و عدم نیاز به مصرف مسکن‌ها و بهبود درد‌های ناحیهٔ لگن در دختران جوان می‌شود. مصرف منابع چربی‌های امگاـ۳ مانند ماهی‌های روغنی در رژیم غذایی، درد‌های دوران پریود را کاهش می دهد. مادهٔ معدنی روی که در گوشت، سخت‌پوستان دریایی، لبنیات و نان وجود دارد، باعث کاهش درد می شود.

مواد‌غذایی سرشار از آهن شامل گوشت، سبزیجات سبز‌برگ، مواد‌غذایی غنی‌شده، آجیل و دانه‌های خوراکی است. مواد‌غذایی دارای ویتامین ث، مانند مرکّبات و بعضی سبزیجات اگر همراه با غذا‌های حاوی آهن مصرف شوند به جذب آهن کمک می‌کند.

افرادی که گیاه خوار هستند، می توانند جهت جذب آهن کمی لیمو روی کلم آب‌پز بریزند یا یک لیوان آب‌ پرتقال همراه با غلات صبحانهٔ غنی‌شده بنوشند.

 

مطالب پیشنهادی

عوارض قرص آهن را بشناسیم

قرص آهن یکی از مواردی است که اغلب افراد با استفاده از آن دچار عارضه می شوند. این عوارض شامل تیره شدن رنگ مدفوع، دل پیچه و دل درد و سردرد می باشد. بنابراین به این افراد توصیه می شود

نمایش »

تغذیه مناسب دوران پریود چیست؟

تغذیه مناسب در دوران پریودی مهم است. هورمون های خاصی به مقدار متفاوت در زمان پریود ترشح می شوند. مصرف بعضی از مواد مغذی، در فعالیت هورمون‌ها و ترشحات آن‌ها اثر می‌گذارند. شما در دوره پریود، احساساتی مانند افسردگی، خستگی

نمایش »

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.