چطور کم خونی را درمان کنیم؟

هر ساله افراد (به خصوص زنان و دختران) زیادی در اثر ابتلاء به کم خونی، با مشکلات متعدد دست‌وپنجه نرم می‌کنند. زمانی که خون فاقد هموگلوبین کافی باشد، عارضه کم خونی بروز می کند. هموگلوبین به گلبول‌های قرمز خون در حمل اکسیژن از ریه‌ها به تمام اندام‌های بدن کمک می‌کند. طب امروزه به دنبال ارائه راه ‌حل‌های نوین و کارساز برای درمان کم خونی می باشد.

انواع کم خونی

کم خونی از آن دسته بیماری‌هایی است که انواع مختلفی دارد و هر کدام به دلایلی بروز می کند. اما بیشتر این دلایل، ناشی از مسائل ژنتیک یا موروثی است. رایج ترین انواع کم خونی بدین شرح است:

کم خونی فقر آهن

کم خونی ناشی از فقر آهن، معمولاً از کودکی گریبان فرد و خانواده را می‌گیرد. در نتیجه مهم است که زنان باردار در دوره بارداری و پس از تولد فرزند، تحت نظارت و درمان یک پزشک متخصص، نسبت به حفظ فرزند خود از این بیماری تلاش کنند. دوران بارداری یکی از تأثیرگذارترین زمان‌های ممکن در بروز این بیماری است. این نوع کم خونی از شایع ترین انواع این بیماری می باشد.

رنگ پریدگی زبان، رنگ پریدگی پوست، سرگیجه، زود خسته شدن، تهوع و گودشدن سطح ناخن ها، می تواند از مواردی از علائم کم خونی فقر آهن باشد.

کم خونی آنمی

یکی دیگر از شایع‌ترین انواع کم خونی پس از فقر آهن، آنمی می باشد. آنمی بیماری کم خونی است که طی آن گلبول‌های قرمز بزرگ شده و تعدادشان رو به کاهش می باشد. زیرا خون به اندازه کافی اکسیژن جذب نمی کند و مشکلاتی را برای فرد بیمار ایجاد می کند. کمبود ویتامین‌های C، E و B1، از موارد دیگری هستند که منجر به بروز آنمی در فرد می شوند.

کم خونی پرنیشیوز

کمبود ویتامین B12،  سبب بروز یکی از رایج ترین انواع کم خونی به نام پرنیشیوز می‌شود. که یکی از دلایل آن جراحی های انجام شده بر روی معده است. درواقع پرنیشیوز را می‌توان یکی از عوارض جراحی‌هایی که بر روی معده و دیواره معده انجام می‌شود دانست.

نشانه های کم خونی پنهان

به مرور بیماری کم خونی روی تمام یا قسمتی از عملکرد بدن تأثیر می‌گذارد و تا زمانی که فرد دچار مشکل نشود و او را راهی آزمایشگاه نکند، قابل تشخیص نیست.

اما با شناسایی برخی علائم در فرد، می توان تشخیص داد که شخص دارای بیماری کم خونی پنهان می باشد. این علائم عبارتند از:

  • کمرنگ بودن پوست
  • بی‌نظمی در ضربان قلب
  • خستگی دائم و بدون توجیه
  • عدم وجود تمرکز کافی
  • اشتیاق به مصرف غذاهای غیر معدنی
  • ترک‌های لب و اطراف لب
  • نازک شدن سطح ناخن، به طوری که می‌توان آن را به راحتی خراشید
  • کمرنگ بودن پلک‌های پایین

درمان کم خونی

برخی از عادات فردی می تواند از ابتلاء به کم خونی جلوگیری نماید. مانند: خوردن میوه و صبحانه به موقع، خوردن غذاهای خون ساز، نوشیدن مقدار آب کافی، مصرف سبزیجات و عسل همگی از عاداتی است که فرد را در عدم ابتلاء به کم خونی حمایت می‌کنند.

کسانی که صبح‌ها دیر از خواب بیدار شده و صبحانه نمی خورند، ورزش و تحرک کافی را در برنامه خود قرار نمی‌دهند و یا از مصرف ویتامین‌ها و قرص‌های آهن تحت نظارت پزشک آگاه نیستند، احتمال ابتلاء به بیماری در آنان بیشتر است.

مطالب پیشنهادی

علت افزایش حرارت بدن در دوران بارداری

افزایش حرارت بدن خانم ها در دوران بارداری طبیعی است، زیرا تغییرات هورمونی باعث فزایش جریان خون در سطح پوست شما می شود که در نتیجه احساس گرما و گرگرفتگی می کنید. افزایش خون باعث افزایش درجه حرارت به ویژه

نمایش »

آیا مصرف قرص آهن ضروری است؟

یکی از مواد معدنی مهم، آهن می باشد، که جهت کارکرد صحیح هموگلوبین، نیاز به پروتئین برای انتقال اکسیژن به خون، حیاتی می باشد. مصرف قرص آهن نقش مهمی در بسیاری از فرایندهای بدن دارد. کمبود آهن در خون می

نمایش »

چگونه از نوزاد مراقبت کنیم؟

زمانی که بچه به دنیا می آید، والدین نگرانی هایی در رابطه با مراقبت و نگهداری از او دارند. در این رابطه، لازم است شما اطلاعات کافی در این مورد داشته باشید. در این مقاله به بخشی از سوالات و

نمایش »

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.