آهن نقش مهمی در تولید هموگلوبین دارد، یک پروتئین ضروری که بدن شما از آن برای انتقال اکسیژن در خون استفاده می کند. زمانی که سطح آهن کم باشد، انتقال اکسیژن به سلول های مهم، مانند سلول هایی که رشد ناخن ها و موهای شما را تحریک می کند، سخت تر می شود که در نهایت باعث ریزش مو و نازک شدن آن می شود. ریزش موی ناشی از کمبود آهن، مانند ریزش موی هورمونی است. به این صورت که متوجه ریزش مو در وسط سر، تاج و خط مو میشوید.
شما با مشاهده چند تار موی اضافی بر روی بالش خود، برس و بعد از شست و شوی مو در حمام، متوجه ریزش موی ناشی از کمبود آهن می شوید. اگر ریزش مو هایتان توجه شما را جلب کرده، بهتر است فوراً از کمبود آهن وحشت نکنید. ریزش مو در زنان بیشتر هورمونی است و فقر آهن تنها درصد کمی از ریزش موی زنان را بر عهده دارد.
اگر ریزش موی شما ناشی از کمبود آهن باشد، بهتر است که با پزشک خود مشورت کنید. آن ها می توانند کمبود آهن را با آزمایش خون بررسی و به شما یک جواب دقیق دهند و یا با مکمل های آهن برای ریزش مو، از ادامه ی آن جلوگیری کنند.
راه حل هایی جهت پیشگیری از کمبود آهن و ریزش مو
ممکن است ریزش مو ناشی از کمبود آهن با مصرف برخی از مواد غذایی، به راحتی از بین برود. در نتیجه راهکارهایی را در زیر برای شما بیان می کنیم:
- غذاهایی سرشار از ویتامین C میل کنید. یکی از موادی که باعث می شود آهن بیشتری جذب کنید ویتامین C است. ویتامین C در انواع میوه ها مانند توت فرنگی، پرتقال، گوجه فرنگی و کلم بروکلی وجود دارد.
- رژیم غذایی مناسبی داشته باشید. بهتر است در برنامه غذایی خود، غذاهایی سرشار از آهن استفاده کنید. مانند: پروتئین های بدون چربی،ماهی سالمون، نخود فرنگی و اسفناج.
- موهای خود را از بالا به پایین بشویید. این روش باعث می شود فولیکول های مو دچار ریزش نشده و شکستگی در آنها رخ ندهد.
- از رنگ های نامناسب و مواد شیمیایی استفاده نکنید. یکی از دلایل ریزش مو، استفاده ی غیرحرفه ای از رنگ های شیمیایی می باشد. این کار را به افراد متخصص بسپارید.
- از موهای خود نگهداری کنید. زمانی که در آفتاب و یا هوای آلوده قرار دارید، از روسری و کلاه آفتابی برای محافظت از موهای خود استفاده نمایید.
- از تجهیزات گرمایشی مانند سشوار و اتو مو کمتر استفاده نمایید. یکی از عواملی که سبب ریزش مو و آسیب می شود گرماست. در صورت نیاز، حتماً قبل از آن از مواد محافظ مو استفاده کنید.