پریود شدن دوبار در ماه، نشانه چیست؟

یک زن سالم باید هر 26 تا 35 روز یک‌بار، به صورت خود به خود پریود شود. ولی هرگونه اختلالی که در این روند به وجود بیاید، حتماً باید بررسی شود. در این مقاله علت دوبار پریود شدن بانوان در ماه را بررسی می کنیم.

دوبار پریود شدن در یک ماه

قاعدگی مکرر و یا دوبار پریود شدن در یک ماه، شرایط آزار دهنده‌ای برای زنان دارد. وقتی خانمی در چنین شرایطی باشد، یعنی پلی‌مینوره دارد؛ اما نباید رد پای بیماری‌های زمینه‌ای را در بروز آن نادیده گرفت. از دلایل آن می توان استرس زیاد، اختلال هورمونی، کم کاری یا پرکاری تیروئید و اختلال در ترشح هورمون پرولاکتین اشاره کرد.

نشانه های دوبار پریود شدن

اگر خونریزی شما مربوط به چرخه قاعدگی باشد، باید انتظار داشته باشید که هر چند ساعت یک بار پد یا تامپون مورد استفاده‌تان خیس شود. این خون به رنگ قرمز، قرمز تیره و قهوه ای می باشد.

اگر در زمانی غیر از زمانی که منتظر قاعدگی هستید دچار خونریزی شدید، نشانه پریودی دوم در ماه می باشد. در این حالت اگر خونریزی به صورت لکه بینی باشد، قهوه ای یا قرمز تیره است.

اختلال در تخمک گذاری

وقتی پریود زودتر از موعد اتفاق می افتد، مهم ترین علت آن اختلال در تخمک گذاری است. اختلالات هورمونی به دلایلی مانند کاهش و افزایش وزن، منجر به اختلال تخمک‌گذاری می‌شود. برخی از خانم‌ها به دلیل اختلالات تخمک‌گذاری و عدم تخمک‌گذاری، ممکن است دیر به دیر پریود شوند. بنابراین بهتر است خانم ها تاریخ پریود و لکه بینی خود را یادداشت کنند. یک دوره قاعدگی نرمال، معمولاً باید پنج تا هفت روز طول بکشد.

برخی بیماری های زمینه ای می تواند علت دوبار پریود شدن در ماه باشند. بنابراین درمان این بیماری ها می تواند باعث بهبودی شود.تعدادی از این بیماری ها عبارتند از:

فیبروم رحم

تومور یا زائده خوش‌خیمی است که در رحم رشد می کند و زنان زیادی این تومور را تجربه می‌کنند. یکی از دلایل خونریزی بین دوره های  قاعدگی فیبروم است. پولیپ ها و فیبروم‌ها می‌توانند باعث بی‌نظمی در قاعدگی و علائمی مانند پریودهای مکرر، پریودهای طولانی و سنگین‌ و خونریزی بین دو پریود شوند.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

یکی از عواملی که می‌تواند باعث تکرار قاعدگی در یک ماه شود، سندروم تخمدان پلی کیستیک است. مهم‌ترین نشانه این سندرم، خونریزی نامنظم می باشد. این سندرم به دلیل عدم تعادل هورمون‌هاست که 8 تا 20 درصد زنان را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند باعث تخمک‌گذاری مکرر، عدم تعادل استروژن، پروژسترون و تستوسترون در بدن شود.

یائسگی

از دلایل دیگر خونریزی دو بار در ماه، یائسگی می باشد. اگر شما دوران یائسگی را تجربه می کنید، شاید پزشک هورمون‌درمانی و درمان‌های جایگزینی استروژن را برای شما تجویز کند. تنظیم دوره‌های قاعدگی با این روش ها کمک می‌کند تا با پیشرفت یائسگی، به تدریج از مشکل دوبار پریود شدن در یک ماه کاسته شود.

اختلال تیروئید

غده ی تیروئید در منظم بودن پریود نقش مهمی دارد. هورمون‌هایی که از این غده ترشح می‌شوند، قاعدگی و تخمک‌گذاری را تحت کنترل دارند. کم‌کاری یا پرکاری غده تیروئید، می‌تواند باعث دوبار پریود شدن در ماه شود.

مطالب پیشنهادی

بارداری به روش IVF چگونه است؟

داشتن فرزند بعد از گذشت مدتی از ازدواج، جزو خواسته های عموم زوج های جوان است. کودکان به زندگی طراوت می بخشند و والدین را از روزمرگی خلاص می کنند. امروزه شرایط و سبک زندگی، تغذیه نامناسب و فعالیت های

نمایش »

فقر آهن در زنان و درمان آن

کم خونی فقر آهن یکی از بیماری‌های شایع، به ویژه در خانم‌هاست. این بیماری سبب خستگی، ضعف، ریزش مو و بیماری‌های قلبی می شود. درمان این بیماری، با اصلاح رژیم غذایی و دریافت مکمل آهن انجام می‌شود. اما مهم تر

نمایش »

مراحل بارداری چگونه شکل می گیرد؟

بسیاری از والدین که انتظار فرزند خود را می کشند، دوست دارند از مراحل رشد جنین شان و اینکه با چه اندازه و شکلی در رحم مادر قرار دارد، مطلع شوند. حتی گاهی سؤالات از این دست هستند که نحوه

نمایش »

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.