نشانه های کم خونی در کودکان

کم خونی کودکان، در مدت سال‌های رشد مسئله ای است که سلامت بیشتر کودکان را به خطر می‌اندازد. امروزه حتی کودکان دچار این بیماری می شوند. دلیل کمبود آهن در بدن و یا کم خونی کودک، فقدان آهن مورد نیاز در خون است. به همین منظور، در این مقاله، عوامل و علائم کم خونی در کودکان بررسی می شود.

عوامل کم خونی در کودکان

برخی از علائم شایع کم خونی خفیف در کودکان که به شما کمک می کند به راحتی فقر آهن را شناسایی کنید عبارتند از:

  • ضعف
  • خستگی
  • بی اشتهایی
  • سردرد
  • رنگ پریدگی
  • تنگی نفس
  • بدخلقی

درمان کم خونی در کودکان

والدین معمولاً با تغذیه‌ ی کودکان خود مشکل دارند. ولی غذاهای سرشار از آهن متعددی هست که حتی کودکان به‌ اصطلاح بد غذا، از آن ها استقبال می کنند.

اگر کودکان بنا به دلایلی غذای خود را نخوردند، مواد مغذی لازم جهت رشد کودکان تأمین نمی شود.

حدود 8 درصد از کودکان کمبود آهن دارند.

در ادامه، درباره‌ی مقدار آهن مورد نیاز کودکان، غذاهای غنی از آهن مناسب برای آن‌ها و راه‌های استفاده از این غذاها در یک رژیم سالم جهت درمان کم خونی کودکان صحبت می کنیم.

مقدار آهن مورد نیاز کودکان

مطابق با توصیه‌های انستیتوی ملی بهداشت، مقدار دریافت روزانه آهن توسط کودکان باید به شرح زیر باشد:

نوزادان ۷ تا ۱۲ ماهه، ۱۱ میلی‌گرم

کودکان نوپا ۱ تا ۳ ساله، ۷ میلی‌گرم

کودکان ۴ تا ۸ ساله، ۱۰ میلی‌گرم

البته توصیه‌های دریافت آهن روزانه طبق غذایی که هر کودک می‌خورد، متفاوت است.

دو شکل آهن وجود دارد: هِم و غیرهِم. آهن هِم فقط در محصولات حیوانی مانند گوشت و غذاهای دریایی وجود دارد. آهن غیرهِم نیز از منابع غیر‌حیوانی و غذاهای غنی شده به دست می آید.

هر دو نوع آهن نیازهای روزانه فرد را تأمین می کند. اگرچه جذب آهن هِم برای بدن راحت‌تر است. به همین دلیل، افرادی که فقط از طریق منابع غیر‌گوشتی آهن دریافت می‌کنند، مانند گیاهخواران و کودکان بد غذا، باید ۱.۸  برابر بیشتر نسبت  به گروه سنی شان و مقدار مصرف پیشنهادی آهن دریافت کنند.

ترکیب آهنی که منشأ گیاهی دارد با ویتامین سی مانند لیمو و پرتقال، می‌تواند جذب آهن در بدن را راحت‌تر کند.

شیر و آنتی اکسیدان ها تمایل بیشتری به تداخل با اثر مکمل های آهن دارند، بنابراین مطمئن شوید که کودکان شما در زمان استفاده از قرص های آهن از مصرف آن ها اجتناب می کند. همچنین با اضافه کردن مواد غذایی غنی از آهن مانند جگر، گوشت قرمز، زرده تخم مرغ، حبوبات، کشمش، نان و دانه های کامل و سبوس دار، به درمان کودک خود کمک کرده اید

منابع غذایی غنی از آهن برای کودکان

 بسیاری از کودکان به‌‌طور باورنکردنی بد غذا بوده و بارها غذا را قبل از خوردن و لذت بردن از آن پس می‌زنند. بنابراین برای درمان کم‌خونی کودک خود ناامید نشوید و وعده های غذایی سالم را بشناسید و برای کودک خود درست کنید.

در درمان کم‌خونی کودکان، غذاهای زیر منبع بسیار خوبی از آهن به شمار می‌روند که بسیاری از کودکان به آن‌ها علاقه مند می شوند:

  1. غلات صبحانه غنی شده با آهن

بسیاری از غلات صبحانه، از جمله آن‌هایی که برای کودکان درست شده‌اند، با آهن غنی شده‌اند و اغلب ۱۰۰ درصد مقدار توصیه شده آهن برای کودک را فراهم می کنند.

به یاد داشته باشید بیشتر غلات صبحانه، نمک و شکر زیادی دارند. بنابراین بهتر است از آن‌ها به عنوان درمان دوره‌ای برای کم‌خونی یا بخش کوچکی از یک وعده برابر بهره ببرید.

  1. جو دوسر

جو دوسر یک میان وعده مغذی است که بسیاری از کودکان آن را دوست دارند. ۳/4 یک فنجان جو دوسر حاوی ۴.۵ تا ۶.۶ میلی‌گرم آهن می باشد.

همچنین جو دوسر سرشار از فیبر بوده و انتخاب خوبی برای کودکانی است که یبوست دارند.

مقداری دارچین و کمی شکر قهوه‌ای به جو دوسر اضافه کنید تا برای کودک جذاب‌تر شود. کشمش همراه با آن به خاصیت آن می افزاید.

  1. گوشت

همه فرآورده‌های گوشتی آهن زیادی دارند. با این حال، بسیاری از کودکان گوشت را رد می‌کنند؛ اما این راهکارهای ساده شاید آن‌ها را متقاعد کند که امتحان کردنش ارزش دارد:

گوشت را به شکل های سرگرم کننده برش دهید. اگر آن را روی تکه نان سفید غنی شده با آهن قرار دهید، مقدار آهن دریافتی را افزایش می دهید.

از ناگت مرغ استفاده کنید. بیشتر کودکان از گوشت خوششان نمی آید، اما غذاهای تهیه شده با مرغ را می خورند. البته این غذاها دارای چربی و نمک هم هستند وبهتر است احتیاط کنید.

گوشت گوساله یا بوقلمون چرخ شده را قبل از پخت با کمی شیر ترکیب کنید. در این صورت بافت خامه ای به آن می دهد که کودکان با میل بیشتری آن را می خورند.

 

مطالب پیشنهادی

بهترین قرص آهن چیست؟

آهن یک ماده معدنی ضروری برای بدن می باشد. یکی از بیماری هایی که اکثر مردم با آن مواجه می باشند، کم خونی است. که در اثر خونریزی،  تغذیه نامناسب، ناهنجاری های ژنتیکی یا مسمومیت های دارویی رخ می دهد.

نمایش »

میزان آهن خون خود را بدانید

در بدن انسان باید تمام عناصر غذایی متعادل باشد تا کارکرد اندام ها به سلامت پیش برود. کمبود یک عنصر، عواقب و امراض مختلفی را به دنبال دارد. برای مثال آیا می دانید کمبود آهن خون باعث چه مشکلاتی میشود؟

نمایش »

فواید مکمل آهن برای کودکان

شیوع کمبود آهن در میان نوزادان و کودکان خردسال ساکن کشورهای در حال توسعه بالاست. آهن به دلیل خواص شیمیایی آن ( پتانسیل اکسیداتیو) در چندین سیستم بیولوژیکی که برای سلامت انسان حیاتی هستند، عمل می کند. آهن که به

نمایش »

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.