مراقبت های دوران بارداری چیست؟

دوران بارداری یکی از مهمترین دوره ها برای مادر و نوزاد می باشد که سلامتی نوزاد و مادر در این دوران بسیار حائز اهمیت است و مادران جوان باید سعی کنند تا چکاپ های دوره ای و مراجعه به متخصص زنان و زایمان در این دوران را فراموش نکنند.

خونریزی در دوران بارداری

خونریزی در دوران بارداری، به طور معمول به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. طبیعتاً زمانی که فردی در سه ماهه اول بارداری دچار خونریزی می شود، دلیل آن کندگی جفت جنین یا جمع شدن خون می باشد و گاهی این حالت می تواند منجر به سقط جنین شود. لازم است بدانید که گاهی اوقات با مصرف داروها و استراحت، می توان سعی نمود تا بارداری حفظ شود و سقط صورت نگیرد.

در دوران بارداری دلایل دیگر خونریزی عبارت است از: بارداری خارج از رحم، بیماری های دهانه رحم، عفونت رحم و…

واکسیناسیون در دوران بارداری

واکسن هایی که فرد در دروان بارداری دریافت می کند، نقش بسزایی در سلامت فرد و نوزاد خواهد داشت. بهترین زمان انجام واکسیناسیون قبل از دوران بارداری است، زیرا برخی از واکسن ها را در دوران بارداری نمی توان استفاده کرد.

واکسن هایی که در دوران بارداری می توان استفاده کرد و هیچ گونه خطری برای فرد و نوزاد آن نخواهد داشت، عبارتند از: دیفتری، هپاتیت B و واکسن آنفولانزا. تمامی زنان باردار باید توجه کنند که در صورتی که واکسیناسیون شما کامل نشده است، حتماً در دوره بارداری (مخصوصاً در سه ماهه دوم و سوم) واکسیناسیون خود را کامل نمایید.

واکسن هایی در دوران بارداری نباید تزریق شوند عبارت است از: واکسن هپاتیت A، سرخک، سرخچه، آبله مرغان و واکسن فلج اطفال.

تغذیه صحیح در دوران بارداری

به طور معمول بسیاری از افراد تصور می کنند که یک فرد باردار بایستی دو برابر یک فرد نرمال غذا میل نمایید. واقعیت اینکه چنین تصوری اشتباه است و آنچه در تغذیه یک خانم باردار مهم است، پیروی از یک تعذیه سالم می باشد. تغذیه یک فرد باردار باید حاوی مواد غذایی باشد که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم.

استفاده از مواد غذایی حاوی اسید فولیک مانند: اسفناج، کلم بروکلی، زرده تخم مرغ و موز، مواد غذایی حاوی آهن مثل گوشت و حبوبات، مواد غذایی ید دار و مواد غذایی حاوی کلسیم مثل شیر و لبنیات.

محدودیت ورزش در دوران بارداری

اغلب خانم ها در دوران بارداری از انجام تحرک اجتناب می کنند. در واقع باید بدانید که زنان در دوران بارداری باید فعالیت ورزشی داشته باشد و ورزش های مخصوص دوران بارداری را انجام دهند و از بی تحرکی اجتناب نمایند.

مراقبت های سه ماهه اول دوران بارداری

مراقبت های دوران بارداری اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. به طور کلی طول دوره بارداری به سه دوره سه ماهه اول، سه ماهه دوم و سه ماهه سوم تقسیم بندی می شود.

از زمان مثبت شدن آزمایش بتا HCG تا هفته چهاردهم بارداری، مراقبت های سه ماهه اول می باشد. در این دوره پس از مثبت شدن آزمایش بتا HCG، بایستی به متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید تا بررسی ها و سونوگرافی برای فرد انجام شود و مشخص گردد بارداری خارج از رحم یا داخل رحم اتفاق افتاده است. زمانی که از بارداری داخل رحم مطمئن شدید، هفته هفتم بارداری بایستی حتما قلب جنین با سونوگرافی بررسی شود؛ در صورتی که قلب جنین تشکیل شده بود، بایستی آزمایش های روتین بارداری مانند آزمایش تیروئید، دیابت، گروه خون و… گرفته شود.

مطالب پیشنهادی

بهترین شربت آهن برای کودکان کم خون

آهن، این عنصر مهم و طلایی، تقریباًً در همه ارگان‌ها (چه مستقیم و چه غیر مستقیم) نقشی بر عهده دارد. آهن حیاتی‌ترین ماده برای رشد صحیح مغز، قلب، شش‌ها، ماهیچه‌ها و سایر ارگان‌های اساسی بدن در نوزادان و کودکان است.

نمایش »

بهترین قرص آهن برای خانم ها چیست؟

یکی از بیماری های متداول در بین خانم ها و کودکان، کم خونی است. در آقایان هم کم خونی دیده می شود، اما هیچ گاه سرخود نباید قرص آهن مصرف کنند؛ باید حتماً آزمایش خون بدهند و در صورت پایین

نمایش »

باورهای غلط بارداری

باورهای اشتباهی در رابطه با دوران بارداری وجود دارد که موجب اظهار نظرهای غلط و متفاوتی در مورد دوران بارداری زنان خواهد شد. گاهی این باورها علمی نیستند و باعث می شود مادران تصمیمات عجولانه ای بگیرند که خطر و

نمایش »

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.