مدت زمان شیردهی، به عوامل متفاوتی از جمله سن نوزاد و میزان شیر مادر بستگی دارد. میانگین مدت شیردهی در هر وعده حدود 10 تا 20 دقیقه است، اما می تواند از 5 تا 45 دقیقه متغیر باشد. در این مطلب با میزان شیر به نوزاد و مدت زمان آن آشنا می شویم.
چه عواملی در مدت زمان شیردهی در هر وعده تأثیر دارند؟
بعضی نوزادان شیرخوار می توانند در عرض ۸ دقیقه به طور کامل تغذیه شوند. برخی دیگر جهت تغذیه کامل، ممکن است به زمانی حدود ۳۰ دقیقه یا بیشتر نیاز داشته باشند. مواردی که بر طول مدت شیردهی تأثیرگذار هستند، شامل:
سن: یک نوزاد بزرگتر به طور معمول می تواند در یک دوره کوتاه تر به اندازه کافی شیر بخورد.
هوشیار بودن: نوزاد خواب آلود مانند یک نوزاد هوشیار نمی تواند از شیر مادر تغذیه کند.
جریان شیر: اگر شیر مادر به سرعت جریان داشته باشد و شما یک شیردهی فعال داشته باشید، نوزاد شیر بیشتری می خورد. اما اگر مقدار شیر کم و جریان آهسته باشد، مدت زمان شیردهی طولانی تر می شود تا نوزاد شیر بهتری دریافت کند.
سلامتی: نوزاد نارس یا نوزادانی که مشکلات جسمانی دارند، احتمالاً زود خسته می شوند. استراحت مکرر زمان شیردهی را طولانی تر می کند.
مکیدن: قدرت مکیدن شیر به نوزاد کمک می کند راحت تر و در مدت زمان کوتاه تری شیر دریافت کند.
تولید شیر: در صورتی که شیر مادر کم باشد یا نوزاد در حال گذر از جهش رشد باشد، مدت بیشتری را با تغذیه شیر مادر صرف می کند.
مدت زمان شیردهی به نوزاد در هر وعده غذایی
پیشنهاد می شود زمان شیردهی را طبق راهنمای نوزاد انجام دهید و نگران ساعت و زمان آن نباشید. هنگامی که نوزاد شیرخوار به طور فعال می تواند سینه شما را بگیرد، تا زمانی که می خواهد، شیردهی را قطع نکنید. هنگامی که نوزاد به خواب رفت، می توانید شیردهی را تمام کنید. نوزاد را از سینه جدا کنید و او را جهت آروغ زدن بلند کنید. شاید شما تغییراتی در مدت زمان شیر خوردن نوزاد مشاهده کنید. بهتر است شما روال خود را تغییر دهید تا نیازهای کودک تأمین شود.
نوزادان در طول و پس از جهش رشد، به شیر بیشتری نیاز دارند. بنابراین در زمان رشد سریع، نوزاد بیشتر از هر زمان دیگر از شیر مادر تغذیه می کند.
افزایش زمان تغذیه با شیر مادر، تلاشی است برای تغذیه بهتر و رسیدن انرژی بیشتر، برای حمایت از بدن در حال رشد نوزاد.
شیردهی در زمان طولانی تر این سیگنال را به بدن شما می فرستد تا شیر بیشتری تولید کند.
جهش رشد می تواند در هر سنی اتفاق بیفتد، اما در حدود ۲ تا ۳ هفتگی، ۶ هفتگی و ۳ ماهگی، بیشتر پیش می آید.
جهش رشد فقط چند روز زمان می برد و سپس نوزاد در یک روال عادی شیر خوردن قرار می گیرد.
نیاز کودک به شیر بعد یک سالگی
پس از اولین سالگرد تولد فرزندتان، می توانید در کنار شیر خودتان (با مشورت پزشک) مقدار کمی شیر گاو به او بدهید. شیر گاو به مقدار کم برای کودک خوب است، ولی نباید اشتهای او را برای دیگر غذاهای سالم کم کند. خوردن بیش از حد، باعث کم خونی و فقر آهن می شود. به طور معمول 473 تا 710 میلی لیتر شیر در روز، برای کودکان در این سن مناسب است.
شما می توانید تا 2سالگی به کودک شیر بدهید. گرچه کودک نوپای شما، از غذاهای جامد مواد مغذی خود را دریافت می کند، شیر مادر همچنان آنتی بادی های ارزشمند، کالری، ویتامین ها و آنزیم ها را تأمین می کند.