مدت زمان بارداری چقدر است؟

تعدادی از افراد تصور می کنند که طول مدت بارداری، یعنی تعداد هفته ها و ماه های یک زن باردار، در همگان ثابت است. در صورتی که این گونه نیست و با توجه به شرایط جسمانی هر فرد، محدوده زمانی آن متفاوت است. در ادامه با مدت زمان بارداری آشنا خواهیم شد.

در تعیین طول مدت بارداری چه عواملی تاثیر دارد؟

عوامل مهمی که باعث می شود طول مدت بارداری کوتاه یا طولانی باشد، شامل موارد زیر است:

  • بارداری پرخطر: بارداری های چند قلویی از جمله بارداری های پرخطر هستند. زیرا زنان شرایط عادی و طبیعی را تجربه نمی کنند. در نتیجه به مراقبت بیشتری نیاز دارند تا یک زایمان موفق داشته باشند.در بارداری های چند قلویی، ممکن است زنان زودتر از موعد و در کمتر از 9 ماه زایمان داشته باشند. در زایمان نیز این احتمال وجود دارد که یک جنین از دیگر قل ها زودتر به دنیا بیاید.
  • وضعیت سلامت جنین
  • وضعیت سلامت مادر
  • انواع بیماری ها و شرایط نامساعد جسمانی

بنابراین هرگز نمیتوان تاریخ دقیق و مشخصی برای همه زنان در زایمان معین کرد.

مدت زمان بارداری طبیعی

طول یک بارداری طبیعی بین ۳۷ تا ۴۲ هفته است. در این پنج هفته، شما به مراقبت بیشتری نیاز دارید و باید به دردها و انقباضات رحم خود توجه داشته باشید.

معمولاً یک هفته بین تاریخ دقیق زایمان و تاریخ تقریبی آن، اختلاف وجود دارد. بیشتر نوزادان بین هفته‌های ۳۷ تا ۴۱ متولد می شوند. زایمان قبل از هفته 37 ام، زیمان زودرس است. نوزادان متولد شده در هفته های قبل 37، به مراقبت ویژه نیاز دارند. این نوزادان معمولاً تا زمانی که توانایی تنفس در هوای معمولی را داشته باشند، باید در بخش مراقبت های ویژه ی نوزادان تحت نظر باشند. بعد از هفتۀ ۴۲ نیز وقت مناسبی برای زایمان نیست، زیرا پس از هفتۀ ۴۱، جفت به مرور کارایی خود را از دست داده و شاید جنین نتواند اکسیژن و مواد مغذی دریافت کند و وضعیت زجر جنین اتفاق می افتد.

تعیین زمان زایمان

زمان تقریبی زایمان و ختم بارداری، برحسب تاریخ روز نخست عادت ماهیانه زنان معین می شود. سونوگرافی سه ماهه اول بارداری نیزدر تعیین روز خاتمه بارداری در نظرگرفته می شود. تاریخی که براساس این دو معیار برای زایمان و ختم بارداری تعیین می شود، به طور تقریبی ارزیابی شده است.

آمار ها نشان می دهد که صرفاً تعداد کمی از جنین ها دقیقاً در همان تاریخی که مشخص شده به دنیا می آیند، زیرا به دلیل های متعدد ممکن است تاریخ تولد نوزاد تغییر کند.

زمان مراجعه به بیمارستان جهت زایمان

با توجه به روشی که شما و پزشک تان برای زایمان در نظر دارید، زمان مراجعه به بیمارستان را مشخص می کنند.

در صورتی که انتخاب شما سزارین است، باید ختم بارداری را به هفته های بعد از 39 موکول کنید؛ زیرا رشد جنین در هفته های آخر بارداری کامل می شود.

نوزادانی که در هفته ی 40 متولد می شوند، مهارت بیشتری برای مکیدن سینه ی مادر و کنترل دمای بدن خود دارند. عارضه ی زردی به دلیل رشد کامل کبد، سریع خوب می شود. در 40 هفتگی، تمام اندام های بدن جنین رشد کرده و به راحتی نغس می کشد.

در رابطه با زایمان طبیعی، باید از هفته 37 به بعد آگاه باشید. منظم شدن دردها و انقباضات، نشانه زایمان است. اگر زودتر از موعد به بیمارستان مراجعه کردید و دهانه ی رحم هنوز باز نشده بود، القای زایمان یا جراحی سزارین درخواست ندهید. اگر تشخیص پزشک آن بود که به صورت فیزیولوژیک زایمان کنید، تا نزدیک شدن زمان زایمان صبر کنید.

مطالب پیشنهادی

بررسی بارداری ناخواسته

یکی از مسائلی که در زندگی بسیاری از زوجین ممکن است پیش آید، بارداری ناخواسته می باشد. به هر دلیلی حاملگی ناخواسته زوجین را دچار تنش می کند و ممکن تصمیم عجولانه ای بگیرند. این تصمیم ها پشیمانی و عوارض

نمایش »

مراقبت های دوران بارداری چیست؟

دوران بارداری یکی از مهمترین دوره ها برای مادر و نوزاد می باشد که سلامتی نوزاد و مادر در این دوران بسیار حائز اهمیت است و مادران جوان باید سعی کنند تا چکاپ های دوره ای و مراجعه به متخصص

نمایش »

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.