علل سیاهی دندان کودک چیست؟

لکه‌های سیاه تغییر رنگ دندان‌ها می‌تواند به دلایل مختلف اتفاق افتد. زمانی تغییر رنگ رخ می دهد که مینای دندان آسیب‌دیده است. ابتدا سفیدی دندان از بین رفته و پس از آن به آرامی بافت عاج دندان از بین می‌رود و باعث ایجاد لکه‌های سیاه می‌شود. دلایل مختلفی برای سیاهی دندان کودک وجود دارد. بنابرابن باید از روش های پیشگیری استفاده کرد.

علت سیاهی دندان کودک

آسیب

دندان شیری اولیه کودک اگر ضربه بخورد و آسیب ببیند، ممکن است سیاه شود. ممکن است چند هفته پس از اتفاق دندان سیاه شود یا به رنگ خاکستری در آید. در کل اگر دندان در زمان آسیب ضربه محکمی خورده باشد یا جابجا شده باشد، احتمال سیاهی بیشتر است. گاهی هم سیاهی دندان به علت قطره آهن می باشد.

بهداشت ضعیف

مسواک زدن و و نخ دندان کشیدن نامناسب و بهداشت دهان و دندان ضعیف، عاملی است که منجر به تشکیل پلاک دندان می‌شود. پلاک لایه نازکی از باکتری ها یا میکروب ها در دندان‌ها و لثه‌ ها می باشد. به طور طبیعی در دهان باکتری وجود دارد و باید با مسواک زدن از بین برود.

ممکن است کودک شما به صورت ارثی مینای دندان ضعیفی داشته باشد که باعث رنگ کرم و زرد دندان های او می شود و او را بیشتر در معرض پوسیدگی دندان قرار می دهد.

فلوراید

مصرف بیش از اندازه فلوراید از طریق نوشیدن آب و مصرف خمیردندان در اوایل دوران کودکی، باعث می شود کودک شما به بیماری فلوروزیس (مسمومیت ناشی از فلوراید و ترکیبات آن) دچار شود. بیماری فلوروزیس باعث تغییر رنگ خفیف، یا تغییر رنگ شدید مانند لکه های به رنگ سیاه و همچنین ترک برداشتن وسوراخ شدن دندان های شیری یا دائمی می شود.

در صورتی که مادر کودک در دوران بارداری داروی آنتی بیوتیک تتراسایکلین را مصرف کند، لکه های سیاه رنگ را بر روی دندان های شیری کودک می توان دید.

غذا و نوشیدنی

برخی از عذاها و نوشیدنی ها می توانند باعث ایجاد لکه و سیاهی بر روی دندان شوند:

  • سندرم بطری شیر که به عنوان پوسیدگی بطری هم نامیده می شود. زمانی که کودک با بطری شیر به خواب رود، پوسیدگی دندان به وجود می آید.
  • مصرف مواد غذایی حاوی فروکتوز بالا با طول مدت کوتاه یا بلند، باعث تغییر رنگ و پوسیدگی دندان می‌شود.
  • دندان‌ بچه‌های بزرگ‌تر می‌تواند از طریق غذاهایی مانند قهوه، چای، سس سویا، سیب‌زمینی، انواع توت‌ها و نوشیدنی‌هایی مانند کوکاکولا و همچنین ویتامین‌ها یا مواد غذایی شامل میزان زیاد آهن دچار تغییر رنگ شود.
  • والدین باید به اطفال کوچک‌تر که به پوسیدگی بطری دچار شده اند، توجه ویژه ای داشته باشند و حتماً به دندان پزشک مراجعه کنند.

بیماری

برخی از بیماری ها بر روی مینای دندان اثر می گذارند، در صورتی که بیماری‌های دیگر بر روی بافت نرم‌تر که در زیر مینای دندان قرار دارد تأثیر گذارند.

  • اختلال عملکرد بزاق: این بیماری بخشی از بزاق را که به از بین بردن غذا و دیگر مواد لای دندان‌ها کمک می‌کند، از بین می برد و باعث می شود بر روی دندان لکه های سیاه ایجاد شود.
  •  کم‌خونی سلولی داسی شکل، سرطان، لوسمی، تب‌خال، عفونت استرپتوکوک و دیابت می توانند باعث تغییر رنگ مینای دندان شوند.
  • عفونت در زنان باردار می تواند بر رشد مینای دندان تأثیر بگذارد و منجر به سیاهی دندان کودک در آینده شود.
  • بسیاری از بیماری های ارثی هم می تواند باعث سیاه شدن دندان شود.

درمان

درمان سیاهی دندان اطفال بستگی به عمق رنگ دندان دارد. لکه های کوچک آن هایی هستند که از چند دهم میلی متر کمتر باشند و با مواد ضدعفونی کننده بهبود می یابند. جهت رفع لکه های عمیق نیاز به برداشتن یک‌ لایه مینا و جایگزینی آن با یک روکش کامپوزیت است.

کودک خود را تشویق کنید روزی حداقل دو بار دندان های خود را مسواک بزند، ترجیحاً پس از صبحانه و قبل از رفتن به رختخواب. که هم باعث حفظ بهداشت دهان و دندان و هم از بین رفتن لکه های قطره آهن می شود.

مطالب پیشنهادی

علائم بارداری در زنان را بشناسید.

آزمایش های بارداری وسونوگرافی تنها راه تشخیص بارداری در زنان است. اما این دلهره شیرین یک شروع خواستنی برای 9 ماه است که طی آن باید برای تولد کودکی سالم و شاد، بدنی سرحال و به دور از اضطراب داشته

نمایش »

روش دانسر در شیردهی چگونه است؟

شیردهی روندی آرامش بخش و لذت بخش دارد که معمولاً هر کسی با اصول آن آشناست. اما گاهی ممکن است مادران را دچار چالش کند. نوزادانی که بیماری و شرایط خاصی دارند، مانند شکاف کام یا شکاف لب، نوزادان دارای

نمایش »

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.