علائم کم خونی در مردان را بدانید

عموم افراد بر این باورند که بیماری کم خونی مختص به زنان است و مردان به این عارضه مبتلا نخواهند شد. در حالی که ابتلاء به کم خونی در آقایان نیز امکان پذیر است. درست است که احتمال ابتلاء خانم ها بیشتر است، اما این به این معنی نیست که مردان به این بیماری مبتلا نخواهند شد. به همین دلیل شناخت این بیماری و علائم کم خونی در مردانف باید سریع صورت گیرد تا به موقع جهت درمان آن اقدام نمایند.

کم خونی چیست؟

کم خونی اختلال خونی است که در نتیجه کمبود هموگلوبین در خون شکل می گیرد. این عارضه انواع مختلفی دارد که هر کدام علت خاص خود را دارند؛ کم خونی ناشی از فقر آهن شایع ترین گونه این بیماری است که در اثر کمبود آهن در تغذیه، دفع بیش از حد خون به همراه مدفوع در طولانی مدت و… به وجود می آید.

کم خونی در مردان نشان دهنده چیست؟

عوامل مختلفی برای بروز کم خونی در آقایان وجود دارد که هر کدام به نوبه خود خطر آفرین می باشند و موجبات بیماری های خطرناک دیگر را فراهم می کنند. دلایل بروز کم خونی در مردان اینطور بیان شده است:

  1. خونریزی داخلی

خونریزی داخلی دلایل زیادی دارد که برخی می توانند جدی و حتی مرگبار باشند. یکی از متداول ترین خون ریزی های داخلی در مردان، خونریزی از طریق دستگاه گوارش به دلیل زخم معده است. کولیت اولسراتیو از دیگر عواملی است که زمینه زخم روده و در نتیجه خونریزی را ایجاد می کند؛ گاهی خون ریزی می تواند به دلیل وجود تومور بدخیم و سرطانی باشد. با مشاهده کوچک ترین علائم خونریزی سریعاً برای درمان اقدام کنید تا دچار کم خونی نشوید.

  1. بیماری هموروئید، زمینه ی کم خونی

هموروئید بیماری شایعی است که هم مردان و هم زنان به این عارضه مبتلا می شوند. خون ریزی بواسیر در دراز مدت، موجب بروز کم خونی در مردان می شود.

اغلب مردانی که به بیماری هموروئید مبتلا هستند، در همان مراحل اولیه بیماری متوجه خونریزی می شوند، اما گاهاً ممکن است که خونریزی به صورت آشکارا نبوده و در مدفوع پنهان باشد. جهت شناسایی این عارضه آزمایشات به خصوصی وجود دارد که برای تشخیص خونریزی روده انجام می شود و خونریزی بواسیر را مشخص می کند. پس از تشخیص این عارضه، روند درمان سریع کم خونی خود را در پیش بگیرید تا در دراز مدت با عوارض آن مواجه نشوید.

  1. رژیم غذایی کم آهن مؤثر در بروز کم خونی

عدم استفاده از رژیم غذایی غنی از آهن در کنار سایر اختلالات غذایی، همچون بی اشتهایی عصبی، روزه مکرر و سوء تغذیه، می تواند منجر به کم خونی در مردان شود. رژیم غذایی نامناسب می تواند زمینه ساز کم خونی در مردان باشد. استفاده از گوشت قرمز به تنهایی اثری بر خون سازی ندارد، از این رو استفاده از سبزیجات در کنار مصرف گوشت، در درمان کم خونی توصیه می شود.

  1. نوشیدن بیش از اندازه چای

جهت درمان کم خونی و عدم ابتلا به آن، بهتر است که نوشیدن بیش از حد چای را کنار بگذارید، چرا که تانن موجود در این نوشیدنی، از جذب آهن بدن پیشگیری می کند. مصرف چای بیش از اندازه، در کنار دیگر علل به وجود آورنده کم خونی باعث تشدید این بیماری می شود.

  1. اختلال در جذب آهن

سیستم گوارشی شما باید بتواند آهن کافی را از غذای شما جذب کند. زمانی که سیستم گوارش قادر به جذب آهن نباشد، هر چقدر که شما از رژیم غذایی اصولی و سرشار از آهن استفاده کنید بی فایده خواهد بود.

عوامل بروز این اختلال، بیماری سلیاک، عمل جراحی معده و روده، بیماری های التهابی روده و… هستند. درست است که مردان عدت ماهیانه ندارند، اما بروز اختلال در جذب آهن، سبب می شود یک مرد به اندازه یک زن با قاعدگی سنگین، به فقر آهن مبتلا شود.

  1. کم خونی متأثر از بیماری مزمن

دیگر عوامل کم خونی در مردان بیماری های مزمن است. بعضی از این بیماری ها عبارتند از:

  • سرطان بخصوص سرطان روده
  • بیماری های خود ایمنی مانند التهاب روده و آرتریت روماتیوئید
  • بیماری های کلیوی و مزمن کبدی
  • عفونت های طولانی مانند هپاتیت ب و HIV

اصلی ترین علائم کم خونی در مردان

علائم کم خونی در مردان گزینه های متعددی دارد که مهم ترین آن رنگ پریدگی زبان و پلک چشم می باشد. علائم دیگر کم خونی در مردان به شرح زیر است:

  •  احساس سردرد و سرگیجه متوالی
  • احساس خستگی مفرط و زود رس
  • ریزش مو و زرد شدن پوست
  • سوزن سوزن شدن دست و پا
  • عدم تمرکز
  • تپش قلب
  • حالت تهوع
  • کم خونی شدید، گود شدن سطح رویی ناخن و پوسته پوسته شدن ناخن ها

درمان کم خونی مردان

انواع اقسام قرص برای درمان کم خونی آقایان وجود دارد که عموماً به تمامی آن ها قرص آهن گفته می شود، اما حتماً باید با مشورت پزشک و بر اساس نوع کم خونی قرص تجویز شود.

مطالب پیشنهادی

چگونه از نوزاد مراقبت کنیم؟

زمانی که بچه به دنیا می آید، والدین نگرانی هایی در رابطه با مراقبت و نگهداری از او دارند. در این رابطه، لازم است شما اطلاعات کافی در این مورد داشته باشید. در این مقاله به بخشی از سوالات و

نمایش »

افسردگی در بارداری و درمان آن

دوران بارداری فرازونشیب‌ها و استرس‌های خاص خودش را دارد. یک زن باردار در اکثر مواقع، تنها به سلامت خود فکر می‌کند و شاید آن‌قدرها که لازم است به حالات روحی و خلقی خود اهمیت ندهد و آن را به نوسانات

نمایش »

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.