شستن یا نشستن واژن در دوران قاعدگی

مراقبت مناسب و بهداشت قاعدگی در زمان پریودی، نقش مهمی در سلامت زنان دارد. متأسفانه بانوان به دلیل احساس شرم و صحبت نکردن در این مورد، اطلاعات کامل و درستس ندارند و از عفونت و بیماری های زنانگی رنج می برند. اصطلاحا ناحیه تناسلی زنان را واژن می نامند، در صورتی که واژن، در واقع کانال داخلی ناحیه تناسلی است. شستن واژن مستلزم رعایت نکاتی می باشد که در این مقاله به آن ها می پردازیم.

قاعدگی

خونریزی که بصورت ماهیانه از واژن زن خارج می شود، پریود نام دارد. این خون حاصل ریزش دیواره رحم و خروج مواد مخاط داخل آن برای خروج از بدن است که طی فرایند باروری و چرخه قاعدگی و به منظور بارداری تشکیل شده است.

دختران بین 12 تا 14 سالگی، اولین تجربه پریود را به دست می آورند. البته هر دختری ویژگی های بدنی خود را دارد. اولین پریود دارای علائم رشد سینه ها و ترشحات واژن می باشد.

کنترل خونریزی قاعدگی

  • نوار بهداشتی: یک دستمال از جنس سلولز که از نظر ظاهری شبیه پوشک بچه است. چسب هایی در قسمت پشت آن برای متصل شدن به لباس زیرتعبیه شده است. این محصول جهت جذب خون می باشد.
  • تامپون: محصولی استوانه ای شکل از جنس پنبه که داخل واژن فرو می رود و با جذب خون، مانع خروج آن می شود.

عوارض شستن واژن در دوران قاعدگی

در طول مدت قاعدگی که بین سه تا هفت روز زمان میبرد، دهانه رحم برای خروج مواد زائد باز است و فرصت جهت جذب باکتری ها و عفونت ها فراهم می شود. در نتیجه درصورت عدم مراقبت و رعایت موارد بهداشتی، امکان ابتلاء به بیماری های زنان و عفونت مجاری تناسلی فراهم می شود. بنابراین با رعایت نکات بهداشتی و کنترل خونریزی، می توانید این دوران را به دور از عفونت و با سلامت بگذرانید.

  1. نوار بهداشتی مناسب

مراقبت از اندام های جنسی، از اهمیت بالایی برخوردار است. بعضی افراد در روز خونریزی کمی دارند. اما شب ها شرایط بدی را تجربه می کنند که نوار بهداشتی شبانه، مناسب آن ها می باشد.

  1. حمام در طول قاعدگی

می توانید با خیال راحت حمام کنید. از نظر علمی ثابت نشده که حمام کردن در زمان پریود مضر است و یا آب رسانی به واژن را مناسب نداند. حمام کردن و شستن منطقه واژن، آلودگی های موجود را از بین می برد، همچنین شرایط روحی فرد را بهبود می دهد. خانم ها در این دوران، از خستگی و نوسانات خلقی رنج می برند، حمام کردن خستگی را از بین برده و باعث بهتر شدن خلق آن ها می شود.

  1. شست و شوی واژن

واژن، سیستم خود مراقبتی دارد و از خودش در برابر آلودگی ها محافظت می کند. اعتقاد به اینکه شستن واژن در زمان قاعدگی مضر است و باعث آسیب به واژن می شود، باوری غلط  و دیدگاهی سنتی است که پایه علمی ندارد و به دلیل نداشتن اطلاعات کافی شکل گرفته است.

تنها موردی که باعث آسیب به آن می شود، شستن آن با آب و صابون است. با تغییر PH، تعادل واژن به هم خورده و محیط برای رشد و جذب باکتری ها و ویروس ها فراهم می شود. رطوبت موجود در واژن و نوار بهداشتی، مناسب ترین شرایط برای رشد قارچ و ویروس است. بنابراین توصیه می شود بعد از شست و شوی واژن، حتماً این ناحیه را خشک کنید.

  1. تعویض نوار بهداشتی

محیط مرطوب و فاقد اکسیژن، دیر تعویض کردن نوار یا تامپون باعث رشد میکروارگانیسم ها و تکثیر قارچ و ویروس و متعاقب آن خارش واژن، عفونت و تولید بوی بد می شود. در صورتی که خونریزی نرمالی دارید هر چهار ساعت پد خود را تعویض کنید. اما اگرخونریزی حاد باشد، هر دو ساعت باید پد بهداشتی را عوض کرد.

  1. استفاده از جوش شیرین

جوش شیرین یک ضدعفونی کننده مناسب می باشد. استفاده منظم از آن، باعث از بین رفتن رطوبت واژن می شود و از ابتلاء به عفونت های باکتریایی و مخمری جلوگیری می کند. یک دئودورانت طبیعی است که مانع بوی بد و تیرگی در واژن می شود. از مزایای دیگر آن، رفع سوزش و خارش واژن است.

با توجه به این که زنان نیمی از عمر خود را با مقوله پریود درگیر هستند و ماهانه با مشکلات خاصی از جمله سندروم قاعدگی، تغییرات هورمونی، نوسانات خلق و ابتلاء به بیماری های زنان روبرو می باشند، می توانند جهت کاهش معضلات قاعدگی، با افزایش دانش و اطلاعات، به خودشان کمک کنند. افزایش آگاهی باعث می شود راه های جدید خود مراقبتی را بیاموزید و کیفیت زندگی خود را بالا ببرید.

مطالب پیشنهادی

عوارض قطره آهن برای نوزدان

کم خونی از مشکلاتی است که در سنین مختلف رخ می دهد و بیشترین علت آن کمبود آهن در خون است. کودک تا 6ماهگی از شیر مادر تغذیه می کند، اما از 2سالگی به بعد به غذاهای کمکی هم نیاز

نمایش »

کمبود آهن را چطور جبران کنم؟

کمبود آهن آهن به عنوان یک ماده غذایی ضروری، وظیفه حمل اکسیژن دربدن را به عهده دارد.یکی از عوامل تشکیل‌دهنده آنزیم‌های متعدد در بدن آهن است، فرم آهن ذخیره شده در بدن انسان به صورت “فریتین” و”هموسیدرین”است.که دربخش‌های گوناگون بدن

نمایش »

تبخال تناسلی در بارداری

هرپس تناسلی عفونت جنسی رایجی است که زن و مرد را مبتلا می‌کند. در صورت ابتلاء به این ویروس فرد ناقل می‌شود، حتی اگر علامتی نداشته باشد.  ویروس هرپس سیمپلکس عامل ایجاد هرپس تناسلی است و تماس جنسی اولین راه انتقال

نمایش »

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.