تفاوت قرص آهن ایرانی یا خارجی در چیست؟

آمارها نشان می دهد که در دنیای امروز، تعداد افراد مبتلا به کم خونی کم نیست. زنان به دلیل قاعدگی و بارداری و زایمان، بیشتر از مردان به کم خونی مبتلا می شوند. اولین توصیه برای مقابله با کم خونی، مصرف قرص آهن است. در این زمان این سؤال پیش می آید که از قرص آهن ایرانی استفاده کنیم یا خارجی؟ به راستی تفاوت اصلی این دو محصول، یکی تولید داخل و دیگری در خارج از کشور، چیست؟ در این مقاله به توضیح تفاوت قرص آهن ایرانی یا خارجی می پردازیم.

کم خونی چیست؟

کم خونی درجات مختلفی دارد که شدیدترین و رایج ترین آن، کم خونی فقر آهن است. کمبود ذخایر آهن با سطح فریتین کمتر از 10 میکروگرم در لیتر، نشان دهنده کم خونی است. در یک فرد مبتلا به کم خونی، تعداد گلبول های قرمز خون کمتر از حد طبیعی است، هموگلوبین کمتر از 12 گرم در دسی لیتر و هماتوکریت زیر 36 درصد برای زنان و 41 درصد برای مردان است. برای اطمینان از کم خونی، باید آزمایش خون بدهید.

تفاوت قرص آهن ایرانی و خارجی

به گفته اکثر کارشناسان، تفاوت عمده ای بین قرص آهن ایرانی و خارجی وجود ندارد. در صورت کم خونی، مصرف قرص آهن آنقدر مهم است که در درجات بعد باید به ایرانی یا خارجی بودن آن فکر کرد. بهترین راه حل این است که در صورت کم خونی، از داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید و خیلی درگیر ایرانی یا خارجی بودن آن نباشید. با نوجه به نظر مصرف کنندگان و تجربه ای که داشته اند، از جمله تفاوت قرص آهن ایرانی و خارجی می توان به موارد زیر می باشد:

عوارض جانبی کمتر در قرص آهن خارجی

یکی از شایع ترین عوارض بعد از مصرف مکمل های آهن، عوارض گوارشی است. عوارض ممکن است شامل حالت تهوع، درد معده و استفراغ باشد. اما بسیاری از قرص های آهن خارجی این عوارض را ایجاد نمی کنند. فناوری ساخت برخی از قرص های آهن با فرآیند لیپوزومی انجام می شود. در این فرآیند، یون آهن توسط یک غشای فسفولیپیدی پوشانده می شود. در این حالت، جذب آهن در روده کوچک آسان است، زیرا مواد غشای فسفولیپیدی شباهت زیادی به دیواره سلولی بدن دارد.

آهن به صورت فروس بیس گلایسینات، کمترین عوارض گوارشی را دارد. بسیاری از قرص های آهن خارجی، مانند کپسول Easy Iron Natural World، از آهن گلایسینات به عنوان پایه آهن استفاده می کنند. به همین دلیل، این مکمل ها حداقل عوارض گوارشی را دارند. اما آیا همه قرص های آهن ایرانی مشکلات گوارشی دارند؟

خیر؛ امروزه در کشور ما، برخی از برندها اقدام به تولید قرص آهن کرده اند که عوارض گوارشی ندارد. به عنوان مثال، قرص Ferroli  حاوی سوکرولیپوزوم ها و وزیکول های لیپیدی است که از فسفولیپیدها ساخته شده اند (در مورد خانواده فرولی، این وزیکول ها از لسیتین گل های آفتابگردان گرفته شده است) که در کنار هم تجمع یافته و غشای دولایه را تشکیل می دهند. مکمل ها می توانند در حامل سوکرولیپوزومی محصور شوند و از این طریق، در برابر محیط ناملایم دستگاه گوارش، یعنی آنزیم های گوارشی و تا حدی حتی از اسید معده، محافظت شوند. بنابراین نمی توان عارضه کم آن را فقط مربوط به قرص آهن خارجی دانست.

بو و طعم نامطبوع سولفات آهن

یکی دیگر از تفاوت های قرص آهن خارجی و ایرانی، این است که به گفته بسیاری از افراد، قرص آهن ایرانی مانند فروس سولفات بو و طعم خوبی ندارد و باعث ایجاد طعم نامطبوع در دهان می شود. در این مورد باید بگوییم که این ویژگی ممکن است فقط مختص برخی از قرص های آهنی باشد که در ایران تولید می شوند. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، امروزه بسیاری از مکمل های آهن در ایران، با آخرین تکنولوژی های روز دنیا تولید می شوند و فرمولاسیونی دارند که استفاده از آنها را آسان می کند.

قرص آهن در ترکیب با سایر مواد مغذی

بسیاری از مردم فکر می کنند که فقط قرص های آهن خارجی هستند که علاوه بر آهن، حاوی ویتامین های دیگری مانند ویتامین C یا ویتامین B12 هستند. اما در بین قرص های آهن ایرانی، می توان مکمل هایی را یافت که این ویژگی را دارند. در واقع مهم است که ویتامین C به جذب بهتر آهن کمک کند و ویتامین های دیگری مانند B12 یا اسید فولیک، به همراه آهن در درمان کم خونی مؤثر باشند.

مطالب پیشنهادی

روش دانسر در شیردهی چگونه است؟

شیردهی روندی آرامش بخش و لذت بخش دارد که معمولاً هر کسی با اصول آن آشناست. اما گاهی ممکن است مادران را دچار چالش کند. نوزادانی که بیماری و شرایط خاصی دارند، مانند شکاف کام یا شکاف لب، نوزادان دارای

نمایش »

افسردگی در بارداری و درمان آن

دوران بارداری فرازونشیب‌ها و استرس‌های خاص خودش را دارد. یک زن باردار در اکثر مواقع، تنها به سلامت خود فکر می‌کند و شاید آن‌قدرها که لازم است به حالات روحی و خلقی خود اهمیت ندهد و آن را به نوسانات

نمایش »

چه داروهایی خون ساز می باشد؟

به طور خاص، داروهای خون ساز تولید اریتروسیت یا گلبول های قرمز، لکوسیت ها یا گلبول های سفید خون و پلاکت ها را افزایش می دهند. این سلول ها لخته های کوچکی هستند که قطعات سلول بزرگتری به نام مگاکاریوسیت

نمایش »

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.