بهترین قرص آهن چیست؟

آهن یک ماده معدنی ضروری برای بدن می باشد. یکی از بیماری هایی که اکثر مردم با آن مواجه می باشند، کم خونی است. که در اثر خونریزی،  تغذیه نامناسب، ناهنجاری های ژنتیکی یا مسمومیت های دارویی رخ می دهد.

کم خونی به معنی کاهش تعداد هموگلوبین های حمل کننده اکسیژن در خون است. مصرف قرص آهن بهترین راه برای درمان کم خونی ناشی از کمبود آهن می باشد. جهت رفع کم خونی باید از داروهایی که میزان خون از دست رفته را جبران می کنند، استفاده کنیم. مورد دیگر مصرف مواد غذایی سرشار از آهن مانند: گوشت، تخم مرغ، شبزیجات و میوه هاست. بعضی افراد که فقر آهن بالایی دارند نمی توانند تنها از مواد غذایی استفاده کنند و باید در کنار آن از بهترین قرص آهن هم استفاده کنند. قرص های آهن دارای ترکیبات مفیدی هستند که می توانند کم خونی را جبران کنند.

علائم کم خونی

نشانه های کم خونی عبارت اند از: ضعف، خستگی، تپش قلب، سردی دست و پا، سر درد و سرگیجه.

قرص آهن را باید در زمان درست مصرف کرد، به دلیل آن که جذب آهن برای بدن در شرایط مختلف متفاوت می باشد و با توجه به شرایط باید در زمان مناسب آن را مصرف کنیم. در صورتی که در زمان نامناسب مصرف شود، جذب آهن تا 30% کاهش می یابد.

چه زمانی مصرف قرص آهن باعث مشکل می شود؟

باید این نکته را در نظر بگیرید که قرص آهن را نباید بدون تجویز پزشک و خود سرانه مصرف کرد، زیرا باعث اختلال در معده و حتی کبد می شود. دقت کنید که قرص آهن را با مواد دیگر مورد نیاز بدن مصرف نکنید. به عنوان مثال قرص آهن نباید با قرص کلسیم یا مواد عذایی که دارای کلسیم است استفاده شود.

زمانی که معده تان خالی است قرص آهن توصیه می شود، زیرا آهن یک یون فلزی است و حضور سایر یون های فلزی موجود در مواد غذایی، جذب آهن را کند می کند. اگر فردی با معده خالی قرص آهن مصرف کرد و دچار تهوع شد، بهتر بعد از یک وعده غذایی و یا قبل از خواب مصرف کند. همچنین قرص آهن به همراه ویتامین C، جذب آن را افزایش و تهوع را کاهش می دهد. بهترین خوراکی هایی که باعث جذب آهن می شود و دارای آهن هستند گوشت و جگر می باشد. همچنین آبلیمو، ویتامین C و فلفل دلمه ای جذب آهن را افزایش می دهند و مشکل کم خونی را از بین می برند.

عوارض مصرف قرص آهن

  • اسهال
  • یبوست
  • حالت تهوع
  • ناراحتی معده
  • تغییر رنگ مدفوع
  • دل درد و دل پیچه

خطرات

مکمل های آهن را با توصیه پزشک مصرف نمایید. این مسئله به خصوص در هنگام بیماری مزمن مربوط به سلامت مهم می باشد. کم خونی در زنان باردار بسیار شایع است. در ایران قرص آهن در هفته شانزدهم بارداری به تمام زنان توصیه می شود. قرص آهن در سه ماهه اول تنها برای زنان باردار مبتلا به کم خونی تجویز می شود.

تداخلات

آهن با بسیاری از مکمل ها و دارو ها می تواند تداخل داشته باشد. مانند: برخی از آنتی بیوتیک ها، آنتی اسیدها و مهارکننده های پروتون، قرص های پوکی استخوان، قرص کلسیم و پارکینسون و … .

مصرف بیش از اندازه

نشانه های مصرف بیش از حد آهن شامل اسهال، گرفتگی معده، رنگ پریدگی پوست و ناخن و تهوع و استفراغ شدید است. در صورت مشاهده هر یک از این علائم با پزشک تماس یگیرید.

مطالب پیشنهادی

برنامه ریزی جهت باردارشدن

مسئله باردار شدن، مسئله مهمی است و به سادگی نمی توان از آن گذشت. برای آن که بانوان دوران بارداری را به خوبی پشت سر بگذارند، باید برنامه ریزی دقیقی انجام دهند. این مقاله به نکات مفیدی در رابطه با برنامه

نمایش »

کمبود آهن را چطور جبران کنم؟

کمبود آهن آهن به عنوان یک ماده غذایی ضروری، وظیفه حمل اکسیژن دربدن را به عهده دارد.یکی از عوامل تشکیل‌دهنده آنزیم‌های متعدد در بدن آهن است، فرم آهن ذخیره شده در بدن انسان به صورت “فریتین” و”هموسیدرین”است.که دربخش‌های گوناگون بدن

نمایش »

عوارض قرص آهن چیست؟

عوارض قرص های آهن برای کم خونی، در زنان بیشتر می باشد؛ زیرا زنان به آهن بیشتری احتیاج دارند. در نتیجه مکمل بیشتری مصرف می کنند و ممکن است دچار عوارض جانبی شوند. مصرف توصیه شده آهن برای زنان، 18 میلی

نمایش »

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.