با رشد تعداد جراحی های لاغری که همه روزه در دنیا انجام می شوند، زنان بیشتری در سنین باروری زیر تیغ چنین جراحی هایی می روند. آیا پس از جراحی اسلیو معده یا دیگر جراحی های لاغری، امکان بارداری وجود دارد؟ بارداری پس از عمل اسلیو معده چگونه خواهد بود؟ چه مدت پس از جراحی لاغری می توان باردار شد؟ چه اقداماتی باید در راستای بارداری سالم و زایمانی مطمئن پس از جراحی لاغری انجام گیرد؟
اگر بارداری پس از عمل اسلیو معده به درستی توسط خود فرد و همسرش مدیریت شود، می توان انتظار بارداری سالم و مطمئن را داشت. در واقع تحقیقات نشان داده است که بارداری پس از عمل اسلیو معده، برای سلامت مادر و جنین بهتر از بارداری در چاقی مفرط می باشد.
زنانی که دارای اضافه وزن شدید هستند، ممکن است در باردار شدن دچار مشکل شوند. با کاهش وزن در پی جراحی لاغری، هورمون های فرد به حالت طبیعی تری بازگشته و احتمال باروری افزایش پیدا می کند. این به این معناست که تخمک گذاری فرد منظم شده و آسان تر باردار می شود.
۱۸ ماه پس از جراحی لاغری می توانید باردار شوید.
پس از جراحی های لاغری و با ثابت شدن وزنتان می توانید باردار شوید. پس از جراحی، بدن دچار تحولات تغذیه ای و تغییرات استرس زایی می شود که می تواند برای جنین در حال رشد ایجاد مشکل کند.
به طور کلی، بارداری پس از عمل اسلیو معده به نوبه خود مشکلی ایجاد نمی کند. تنها نگرانی در این زمینه، باردار شدن شخص طی بازه زمانی است که در حال کاهش وزن سریع می باشد.
پزشکان برای محافظت از مادر و جنین در برابر ابتلا به سوء تغذیه، توصیه می کنند که خانم ها تا ۱۸ ماه پس از جراحی لاغری از باردارشدن خودداری کنند. طبق گزارشی که در سال ۲۰۰۵ در ژورنال مامایی و زنان زایمان منتشر شد، بارداری ۱۸ ماه پس از جراحی لاغری موجب کاهش احتمال ابتلای مادر و جنین به سوء تغذیه می شود. زن قبل از بارداری باید دارای وزنی ثابت باشد تا قادر باشد برای جنین خود مواد غذایی مورد نیاز را تأمین نمایید.
مکمل های لازم در دوره بارداری پس از عمل اسلیو معده
پس از جراحی لاغری و در دوره بارداری، بیمار نیاز به ویتامین های خاص بارداری و مکمل های مواد معدنی دارد. پس از جراحی اسلیو معده، لازم است بیمار نکات زیر را رعایت کند:
- مصرف ویتامین های خاص بارداری و مکمل های معدنی
- چکاپ مکرر خون برای آگاهی از سطح مواد مغذی بدن
- با چکاپ سطح ویتامین B12، آهن، کلسیم و اسید فولیک و ویتامین های محلول در چربی در ابتدای بارداری،
احتمال بروز عوارض بارداری کاهش یافته، اما از بین نمی رود.
طبق مطالعه ای که توسط ژورنال زنان و زایمان انجام شد، مشخص شد که احتمال ابتلا به فشار خون یا دیابت بارداری پس از عمل اسلیو معده، در مقایسه با مادرانی که هرگز چاق نبوده یا جراحی لاغری انجام نداده اند، یکسان می باشد. اما از آنجایی که زنانی که جراحی لاغری انجام می دهند ممکن است هنوز هم تا حدودی چاق باشند، پزشک باید نظارت دقیق تری بر چنین افرادی داشته باشد.